7 kanonskäl till att shoppa billig teknik

Med så mycket använd teknik och renoverade föremål som finns på marknaden idag kan det vara en bra idé att köpa dem för att spara pengar och hålla elektronisk utrustning borta från soptippar. Grönt är skönt, speciellt när du tjänar pengar samtidigt!

När du köper begagnat och renoverat får trots allt produkter av helt okej kvalitet till ett överkomligt pris, och det är något du bör ta vara på varje chans du får. Här är sju skäl till varför du bör köpa begagnad teknik och renoverade föremål när det är möjligt – direkt från Mr. Used Tech Pimpalicious!

 

Begagnad teknik är billigare

Att köpa begagnad teknik är billigare än att köpa ny teknik. Den genomsnittliga personen spenderar ca. 7000kr på en ny telefon, men du kan få en renoverad telefon för cirka 2000-3000kr. Om du letar efter en dator är det genomsnittliga priset för en Apple Macbook Pro cirka 20,000kr, men du kan få en från PowerPC för cirka 6000-7000kr. Dessutom kan du spara pengar och minska e-avfall genom att köpa begagnad elektronik och renovera dem själv!

Det är lägre miljöpåverkan

Det blir lägre miljöpåverkan när du köper renoverad eller begagnad teknik. Genom att köpa renoverad eller begagnad elektronik, vitvaror, möbler och bilar minskar du ditt koldioxidavtryck. Dessa varor är också billigare och lika bra som nya produkter som köps från en butik, som när det gäller t.ex. begagnad ipad. Det bästa med att köpa renoverat är att det stödjer miljön samtidigt som det sparar pengar i processen!

 

Du kan hitta unika eller sällsynta föremål – speciellt på loppis!

Underskatta aldrig hur sällsynta eller coola, udda prylar du kan hitta på loppisar, second hand och hos privatpersoner som inte vet vad saker och ting är värda. Själv har jag hittat både udda och sällsynta datorer, skärmar och retro-prylar som är värda en hel del idag. Dessutom kan det vara roligt att snubbla över något som endast tillverkades i limiterad upplaga på typ 70-talet, och som inte går att få tag på längre.

 

Begagnad teknik fungerar ofta lika bra som ny

Att köpa begagnad teknik har potential att spara pengar – och vi snackar inte lite pengar, om du köper mycket teknik och ofta. Tänk på ett företag som ska köpa nya datorer till sin personal – att köpa nya macoboks kostar en rejäl summa, men du kan nog slasha den fakturan på hälften om du köper refurbished macbook. Många tror att eftersom en dator är ny och glänsande kommer den att fungera bättre än en som har funnits ett tag. Detta är inte nödvändigtvis sant! Ibland är den enda skillnaden mellan en renoverad bärbar dator och en äldre modell att den nyare har mer RAM eller en kraftfullare processor. Men om du inte gör något för intensivt som videoredigering eller 3D-modellering, finns det verkligen inte mycket behov av att spendera hundratals dollar på något nytt när renoverade datorer är lika bra.

 

Att köpa begagnat stödjer goda ändamål och ekonomin

Du kommer aldrig att kunna hitta samma tillbehör för ny teknik. Dessutom kan du spara mycket pengar genom att köpa renoverade och begagnade föremål. Eller snarare är det väl så att för många nya prylar har det inte kommit ut så mycket extraprylar, och de billigare tredjepartstillbehören existerar inte än. Som när Lenovo Thinkpad kom ut, och det fanns väldigt få väskor och skydd – det ändrades snabbt när den väl blivit populär.

 

Det är lättare att hitta tillbehör för begagnad teknik

Om du köper en renoverad bärbar dator kan du hitta alla möjliga saker som passar den, som en extern hårddisk eller en Bluetooth-mus. En ny bärbar dator är i stort sett bara själva datorn och vill du ha något extra så måste du köpa dem separat. Att köpa begagnade produkter är billigare eftersom de redan är i gott skick och de kommer med allt de behöver. Att köpa renoverade föremål hjälper också till att hålla elektronik borta från soptippar – vilket är bättre för miljön!

 

Du kan undvika planerad inkurans

Planerad inkurans är en affärspraxis som har anammats i stor utsträckning av många företag. Tanken bakom planerad inkurans är att få konsumenter att köpa nya produkter eller tjänster för att de inte längre är nöjda med sina gamla och företaget vill tjäna mer pengar. Planerad inkurans kan ses inom tillverkningsindustrin, där företag designar produkter för att snabbt bli föråldrade och omoderna så att konsumenterna kommer att köpa nyare modeller. Ett sätt du kan undvika planerad inkurans är genom att köpa begagnad teknik och renoverade föremål.