Nyckeln till ett framgångsrikt kontorsarbete

Kontorsarbete

Att arbeta på kontor kan både vara utmanande och enkelt från dag till dag. Personligt välmående är viktigt och nyckeln till att vara effektiv. Självklart så beror välmåendet på om företaget har anlitat städfirma som ansvarar för kontorstädning samt möbeltvätt. Självklart är det viktigt att städningen utförs ofta och noggrant. Det man själv kan göra för att må bra på sin arbetsplats är några få men viktiga åtgärder. Först och främst så ska man hålla i ordning på sin arbetsplats. Låt allt ha sin plats på skrivbordet och lägg undan saker som inte används regelbundet i lådor eller på annan avsedd plats.
Ställ in så att din arbetsposition är rätt inställd. Det är viktigt med rätt höjd på kontorsstolen samt vilken höjd du har på din datorskärm samt bänkskiva. Undvik att se neråt där du behöver böja ner huvudet för att se. Placera dokument så du lätt ser utan att behöva vrida på huvudet så mycket.
Städa bort kafferingen direkt från kaffekoppen samt se till att bära bort disk från arbetsplatsen genast.
Undvik att kasta organiskt material i papperskorgen som äppelskruttar och bananskal. Lägg det hellre i en servett som du sedan bär ut med disken eller kastar på toalettens papperskorg.