Få jämnare hudton – 5 skönhetstips

Ojämn hud, pigmentfläckar eller akne? Känner du att din hud krånglar och inte lever upp till de förväntade resultaten som du har på din hudvård? Då kan det vara på sin plats att konsultera med en hudterapeut om eventuella hudvårdsbehandlingar.

Pigmenterad hud, även kallat pigmentfläckar är ett vanligt förekommande problem hos många. Förändringar i huden kan uppkomma av olika anledningar där de vanligaste är solskador och hormonförändringar, även kallat melasma (som exempelvis kan uppstå under en graviditet eller vid intag av p-piller). Pigmentfläckar brukar kännetecknas av ett ”fläckigt” utseende i till exempel ansiktet. Här följer fem tips för att undvika, förebygga och eliminera pigmentfläckar och ojämnheter i huden:

1. Dermapen – En microneedlingmetod som ökar kollagentillväxten i huden på ett naturligt sätt. Metoden har vuxit och blivit otroligt populär under de senaste åren, för behandling av diverse hudvårdsproblem. Som ordet microneedling tyder på går behandlingen ut på att skapa kontrollerade ”skador” i huden med små nålar. Det som din hud sedan gör som svar på ”skadan” är att naturligt vilja reparera den genom att producera kollagen. På så vis föryngras huden på ett naturligt sätt – Testa Dermapen Stockholm redan idag!

2. Cosmelan – För att jämna ut hudtonen och minska synligheten av pigmentfläckar är Cosmelan en effektiv metod! Det är en av de mest effektiva behandlingarna för pigmentfläckar och melasma. Efter behandlingen kommer huden få en jämnare ton och ökad cellförnyelse.

3. AHA-peeling – En exfolierande behandling med glykolsyra (även känt som AHA-syra inom hudvårdsvärlden) som hjälper till att öka cellförnyelsen i huden för en mer lysterfull ton. Viktigt vid behandling med syror är att vara extra noga med solskyddsfaktor när du vistas i direkt solljus.

4. Hudföryngring med IPL – Att välja IPL-behandling är fördelaktigt vid rynkor och fina linjer som har uppstått i huden. Hudens hälsa påverkas av alla yttre faktorer och som tur är finns det vård även för stressad hud! Med hjälp av IPL, som är ett pulserande ljus, behandlas skadad hud och bromsar de effekter som åldrad hud kan ge, inifrån och ut.

5. Retinolpeeling – När du vill maxa och ge din hud en ordentlig boost kan en retinolpeeling vara på sin plats. Retinol, även känt som A-vitamin, har en förmåga att programmera hudceller på nytt. Det gör att cellerna börjar bete sig som friska och nya hudceller, vilket på längre sikt är en bevisad fungerande behandling för att minska synliga ålderstecken i huden.